top of page

DE WERKWIJZE

Een huis kopen met Janou als aankoopmakelaar

Wij ontzorgen én nemen jou bij de hand bij één van de grootste aankopen van jouw leven. 
Ons team begeleidt jou in de spannende tijd tijdens het kopen van een huis

Aankopen = samenwerken 
Het adviseren van klanten in het maken van hun keuzes geeft ons veel voldoening. We zijn dan ook met veel passie werkzaam binnen de makelaardij. We nemen alle tijd voor je, maar kunnen wanneer nodig ook snel schakelen.
Voor ons is ‘vertrouwen’ het sleutelwoord. We leren je graag kennen, staan in het hele proces naast je en ontdekken zo welk huis het best bij jou past.
Wij staan aan jouw kant en je kan ons alles vragen. We adviseren over de juridische- en bouwkundig aspecten, de onderhoudsstaat en omgeving van het huis.
Samen bepalen we de waarde van het huis voordat we een bod uitbrengen.

Kortom: een aankoopmakelaar bespaart je een hoop stress, uitzoekwerk en tijd.

"Leuk, maar hoe ziet zo'n aankoopproces er dan uit?"
DE FINANCIËN 
De eerste stap is de financiële check. Dat betekent dat je op zoek moet naar een hypotheekadviseur. Dit kun je zelf doen, maar we kunnen je ook aan iemand koppelen uit ons netwerk. Een duidelijk financieel overzicht geeft rust en duidelijkheid. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

BEZICHTIGEN
Op basis van jouw wensen en mogelijkheden zetten wij een zoekopdracht uit. Je ontvangt bericht wanneer er passend aanbod binnenkomt. Als je enthousiast bent over een woning, plannen wij een afspraak in om te bezichtigen. Voorafgaand en tijdens de bezichtiging kijken wij naar de juridische en de bouwkundige aspecten en zetten alles voor je op een rij. Jij besluit of je jezelf hier ziet wonen.

BIEDEN
Heb je de knoop doorgehakt? Dan beginnen de onderhandelingen over zaken als het aankoopbedrag, de financieringstermijn, de oplevering, roerende zaken, een bouwtechnische keuring en eventuele ontbindende voorwaarden. Wij maken een zo goed mogelijke inschatting van de waarde en het bod, uiteraard alles in overleg met jou!

DE AANKOOP
Nu begint het papierwerk. Van het controleren van de koopakte tot een bouwtechnische keuring en het regelen van een hypotheek, wij helpen je bij elke stap. Je krijgt heldere uitleg van alles wat je nog te wachten staat. Samen houden we de deadlines in de gaten.

NAAR DE NOTARIS 
Voordat je naar de notaris gaat doen we nog een laatste inspectie. Zo weet je zeker dat het huis in orde is.

PROOSTEN
Tot slot zet je je handtekening en kan de kurk van de fles!
Gefeliciteerd, je hebt een huis gekocht! 

bottom of page